Print
Lokacija

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

  • Obezbedjivanje kvalitetnih usluga, kako prevencije, ranog otkrivanja bolesti, tako i lečenja uz maksimalno korišćenje raspoloživih resursa. Vrednost kojoj težimo je poverenje i zadovoljstvo korisnika.

  • Implementacija novina u svakodnevnom radu, unapredjenje informatičkog sistema, poboljšanje uslova rada i bezbednosti zaposlenih, imaće kao krajnji cilj zadovoljnog medicinskog i nemedicinskog radnika, a time i korisnika zdravstvenog sistema.

Dom zdravlјa Prijepolјe, pruža primarnu zdravstvenu zaštitu za 37059 osiguranika (po popisu iz 2011. godine) sa teritorije opštine Prijepolјe. Dom zdravlјa Prijepolјe nalazi se na površini od 7505 m2 na devet lokacija.
1. Matična ambulanta u Domu zdravlјa Prijepolјe.
2. Odsek za HMP.
3. Odsek za kućnu negu i lečenje.
4. Zdravstvena stanica Kolovrat.
5. Zdravstvena stanica Brodarevo.
6. Terenske ambulante–Alјinovići, Jabuka, Kamena Gora, Babine, Orašac.

 

ministarstvo zdravlja 660x330

 

bannerizaberitelekara

 

mojdoktor1

 

 rfzo republicki fond za zdravstveno osiguranje

Dom Zdravlja Prijepolje
Ulica Rajka Divca broj 2
31300 Prijepolje.
Telefon: +381-33-711-186
Fax: +381-33-711-186
Email: domzdravljaprijepolje@gmail.com
07 – 20 časova, radnim danima
07 – 14 časova, subotom
08 – 12 časova, nedeljom – davanje muskularne terapije

Pušteno grejanje u bolnici i domu zdravlja

Nakon dvadesetak dana intenzivnih radova na demontaži starih i montaži novih kotlova, od jutros je u prijepoljskoj Bolnici i Domu zdravlja konačno pušteno grejanje.

Najviše optimizma uliva činjenica da će radijatori ostati topli, najverovatnije do kraja ove i još mnogih grejnih sezona, na radost i pacijenata i zaposlenih.

Bio je to povod da se još jednom u Domu zdravlja, koji je investotor, okupe najodgovorniji predstavnici zdravstvenih ustanova iz Prijepolja i Užica i lokalne samouprave koja je budžetskim sredstvima omogućila ovu značajnu investiciju vrednu 3.200.000. dinara.

Čestitajući direktoru Doma zdravlja, doktoru Seadu Poroviću na uspešno realizovanoj investiciji koja je podržana budžetskim sredstvima opštine Prijepolje za 2017. godinu, predsednica Skupštine opštine Stana Marković je istakla da su ovakvi projekti najbolji način da vlast pokaže koliko brine o svim građanima:

„Znamo koliko u ovim hladnim danima znači kada pacijent ima tople prostorije a koliko znači radnicima kada rade u normalnim uslovima. Da ne govorimo o uštedama koje će nastati kada prestane dogrevanje prostorija.

Obe zdravstvene ustanove, i Dom zdravlja i Bolnica, jednako su važne za sve naše građane i nemoguće ih je razdvojiti. Zato će lokalna samouprava i dalje podržavati projekte koji su od najvećeg interesa za sve, rekla je predsednica Marković.

Doktor Zulkefil Sadović, načelnik Hirurškog odeljenja prijepoljske Bolnice, podsetio je kratko na sve probleme sa kojima su se prethodnih trideset i više godina suočavali i bolesnici i lekari. A kao član Opštinskog veća Sadović je naglasio da će se budžetski dinar za zdravstvo ubuduće ulagati tamo gde je zaista neophodno i gde se postižu rezultati od kojih će svi imati koristi:

„Mi možemo da imamo i operacionu salu i sve ostalo ali bez grejanja, struje i vode zdravstvo ne može da funkcioniše. Uz zahvalnost opštinskim strukturama na razumevanju ovo je pravi način da se građanima vrati ono za šta su glasali“ rekao je dr Sadović.

Direktor Doma zdravlja, dr Sead Porović i direktr Bolnice, dr Zoran Drobnjak takođe su ukazali na značaj grejanja ističući da su pacijenti najviše dobili od ove investicije ne zanemarujući ni značaj koji će grejanje imati za normalno dvijanje rada u obe zdravstvene ustanove.

Povdom puštanja grejanja na konferenciji za medije govorio je i direktor ZC Užice, Miloš Božović.

Na opasku novinara da ZC ne poklanja dovoljno pažnje prijepoljskom zdravstvu on je oštro demantujući takav nastup rekao da su prošle godine izdvojena sredstva za zamenu kotla za psihijatriju na Čairu, godinu dana ranije aktivirano je grejanje u Zdravstvenoj stanici na Kolovratu a svih godina su se sa pozicija materijalni troškovi finasirale razne opravke u zajedničkoj kotlarnici Bolnice i Doma zdravlja.

Božović je iskoristio priliku da kaže da ZC pokazuje razumevanje prema prijepoljskim ustanovama i kroz broj odobrenih specijalizacija i sub specijalizacija za lekare, putem zapošljavanja novog zdravstvenog kadra i nabavku aparata a posebno ukazao na dobar tretman pacijenata koji se iz Prijepolja upućuju na lečenjeu u Užice.

10.Septembar

SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA

11.Septembar

SVETSKI DAN PRVE POMOĆI

21.Septembar

SVETSKI DAN BORBE PROTIV ALCHAJMEROVE BOLESTI

26.Septembar

SVETSKI DAN KONTRACEPCIJA

29.Septembar

SVETSKI DAN SRCA

O Nama

Ulica Rajka Divca 2, 31300 Prijepolje
telefon: +381-33-711-186
fax: +381-33-711-186

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dom Zdravlja Prijepolje

Aktuelnosti

Prikaži:Počeli radovi na ugradnji novih kotlova...

 

Prikaži:Novi ultrazvuk predat na upotrebu...

 

Prikaži:SEOSKE AMBULANTE POD NOVIM KROVOM...

Prikaži:PREDAVANjE O RANOM OTKRIVANjU DIJABETESA...

Budimo u kontaktu