Print
Lokacija

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

  • Obezbedjivanje kvalitetnih usluga, kako prevencije, ranog otkrivanja bolesti, tako i lečenja uz maksimalno korišćenje raspoloživih resursa. Vrednost kojoj težimo je poverenje i zadovoljstvo korisnika.

  • Implementacija novina u svakodnevnom radu, unapredjenje informatičkog sistema, poboljšanje uslova rada i bezbednosti zaposlenih, imaće kao krajnji cilj zadovoljnog medicinskog i nemedicinskog radnika, a time i korisnika zdravstvenog sistema.

Dom zdravlјa Prijepolјe, pruža primarnu zdravstvenu zaštitu za 37059 osiguranika (po popisu iz 2011. godine) sa teritorije opštine Prijepolјe. Dom zdravlјa Prijepolјe nalazi se na površini od 7505 m2 na devet lokacija.
1. Matična ambulanta u Domu zdravlјa Prijepolјe.
2. Odsek za HMP.
3. Odsek za kućnu negu i lečenje.
4. Zdravstvena stanica Kolovrat.
5. Zdravstvena stanica Brodarevo.
6. Terenske ambulante–Alјinovići, Jabuka, Kamena Gora, Babine, Orašac.

 

ministarstvo zdravlja 660x330

 

bannerizaberitelekara

 

mojdoktor1

 

 rfzo republicki fond za zdravstveno osiguranje

Dom Zdravlja Prijepolje
Ulica Rajka Divca broj 2
31300 Prijepolje.
Telefon: +381-33-711-186
Fax: +381-33-711-186
Email: domzdravljaprijepolje@gmail.com
07 – 20 časova, radnim danima
07 – 14 časova, subotom
08 – 12 časova, nedeljom – davanje muskularne terapije

Poseta ambulanti u Babinama

Uskoro započinje renoviranje još četiri terenske ambulante.

„Bila sam ovde prošle godine. Zatekla sam nehumane uslove za pregled pacijenata i rad zdravstvenog osoblja, videla sam hladnu, ruiniranu čekaonicu i ordinaciju, zgradu koja je prokišnjavala... Evo, kako ova terenska ambulanta sada izgleda, rekla je Mira Bojović, članica Opštinskog veća pokazujući nove podove, okrečene zidove i zamenjen krovni prekrivač na ovom zdravstvenom objektu.

Ona je prilikom jučerašnje posete terenskoj ambilanti u Babinama naglasila da lokalna vlast realizuje svoja predizborna obećanja a jedno od njih je bilo upravo ovo – vratiti u život terenske ambulante tako neophodne mesnom stanovništvu. Ona je nagovestila realizaciju ovogodišnjeg plana na saniranju još četiri seoske ambulante na kojima radovi samo što nisu započeli.

Stanko Kijanović, zamenik predsednika opštine, podvukao je da lokalna vlast ima nameru da ravnomerno razvija sva područja Prijepolja.To znači i da delovi opštine udaljeni od centra ne budu zanemareni u smislu izgradnje inrastruktre ali i objekata neophodnih za život stanovništva.

Direktor Doma zdravlja, doktor Sead Sadiković, pojasnio je da je u zdravstvenoj ambulanti Babine zumenjeno oko 100 kvadrata podova a vrednost ove investicije je iznosila oko 150.000 dinara, samo za nabavku materijala. Da bi se što racionalnije iskoristio zdravstveni dinar sve ostale radove, postavljanje podova, krečenje, dezinfekciju i sitne popravke izvela je operativno tehnička grupa Doma zdravlja. Meštani su se prošle godine sami organizovali i zamenili krov na ovom zdravstvenom objektu.

Od prošle godine u zdravstvenu ambulantu Babine, lekar dolazi jednom sedmično u pratnji apotekara.Tada, prema rečima tehničara Milanka Tošića, pregleda najmanje 20 do 25 pacijenata koji na licu mesta dobiju i terapiju. Tošić inače, više od dvadeset godina, svakodnevno radi u ambulanti sve poslove koji se odnose na zdravstvene usluge, previjanje, davanje injekcija, merenje pritiska... ali je on taj koji je zaslužan što lekara i pacijenete svaki put dočekaju zagrejane ordinacija i čekaonica. Ogrevno drvo za „smederevac“ u ordinaciji redovno obezbeđuje Zdravstveni centar Užice. Starica Kosa Puzović, stalni je pacijent. Zatekli smo je kako preuzima svoju terapiju i čeka druge meštane da se vide i malo popričaju. Susreti u novom ambijentu ambulante dođu im, kaže, kao nekadašnja seoska prela:

„E pa šta ćeš, sad nam je lepo da se i ovde viđamo. Vidiš kako je sređeno, čisto i toplo. Prvo se malo izjadamo lekarima pa posle porazgovaramo između sebe “.

10.Septembar

SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA

11.Septembar

SVETSKI DAN PRVE POMOĆI

21.Septembar

SVETSKI DAN BORBE PROTIV ALCHAJMEROVE BOLESTI

26.Septembar

SVETSKI DAN KONTRACEPCIJA

29.Septembar

SVETSKI DAN SRCA

O Nama

Ulica Rajka Divca 2, 31300 Prijepolje
telefon: +381-33-711-186
fax: +381-33-711-186

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dom Zdravlja Prijepolje

Aktuelnosti

Prikaži:Počeli radovi na ugradnji novih kotlova...

 

Prikaži:Novi ultrazvuk predat na upotrebu...

 

Prikaži:SEOSKE AMBULANTE POD NOVIM KROVOM...

Prikaži:PREDAVANjE O RANOM OTKRIVANjU DIJABETESA...

Budimo u kontaktu