Print
Lokacija

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

Opširnije

DOM ZDRAVLJA PRIJEPOLJE

Zaštita i unapređenje zdravlja.

  • Obezbedjivanje kvalitetnih usluga, kako prevencije, ranog otkrivanja bolesti, tako i lečenja uz maksimalno korišćenje raspoloživih resursa. Vrednost kojoj težimo je poverenje i zadovoljstvo korisnika.

  • Implementacija novina u svakodnevnom radu, unapredjenje informatičkog sistema, poboljšanje uslova rada i bezbednosti zaposlenih, imaće kao krajnji cilj zadovoljnog medicinskog i nemedicinskog radnika, a time i korisnika zdravstvenog sistema.

Dom zdravlјa Prijepolјe, pruža primarnu zdravstvenu zaštitu za 37059 osiguranika (po popisu iz 2011. godine) sa teritorije opštine Prijepolјe. Dom zdravlјa Prijepolјe nalazi se na površini od 7505 m2 na devet lokacija.
1. Matična ambulanta u Domu zdravlјa Prijepolјe.
2. Odsek za HMP.
3. Odsek za kućnu negu i lečenje.
4. Zdravstvena stanica Kolovrat.
5. Zdravstvena stanica Brodarevo.
6. Terenske ambulante–Alјinovići, Jabuka, Kamena Gora, Babine, Orašac.

 

ministarstvo zdravlja 660x330

 

bannerizaberitelekara

 

mojdoktor1

 

 rfzo republicki fond za zdravstveno osiguranje

Dom Zdravlja Prijepolje
Ulica Rajka Divca broj 2
31300 Prijepolje.
Telefon: +381-33-711-186
Fax: +381-33-711-186
Email: domzdravljaprijepolje@gmail.com
07 – 20 časova, radnim danima
07 – 14 časova, subotom
08 – 12 časova, nedeljom – davanje muskularne terapije

Novi ultrazvuk predat na upotrebu

Нови ултра звук намењен је квалитетној дијагностици стомака, штитасте жлезде и дојке, са могућностима проширења дијагностичког опсега набавком додатних сонди.

 

После скоро 14 година, данас је Служба за радиологију пријепољске Болнице и званично добила је нови модерни ултразвучни апарат великих дијагностичких могућности, вредан око 4 милиона динара.

Према речима радиолога и начелника Службе за радиологију, доктора Сеада Садиковића, нови апарат намењен је за дијагностику стомака, штитасте жлезде и дојке са могућношћу проширења дијагностичког опсега набавком додатних сонди. Постојећим сондама могуће је дијагностиковати обољења на меким ткивима и стомаку а апарат ће, по својим перформансама, како је др Садиковић истакао, служити бар још 14 година.

„Драго ми је да смо добили овај апарат а верујем да ће и наши пацијенти бити задовољни“ рекао је др Садиковић апострофирајући да су рендген служба са ултразвучнм дијагностиком већ одавно интегрисале рад Дома здравља и Болнице који, у интересу пацијената, функционишу као једна установа.

Наглашавајући да боља дијагностика значи бољу здравствену негу и боље лечење доктор Дробњак се захвалио локалној самоуправи на разумевању које показује за наше здравство а након симболичног чина примопредаје др Дробњак се захвалио и директору Дому здравља, др Сеаду Поровићу, што је од масе средстава које је самоуправа издвојила за ову установу одлучио да набави апарат који ће бити у служби свих грађана.

Доктор Поровић је објаснио да се у пријепољским здравственим установама ни колеге а ни пацијенти не деле на оне који припадају Болници или Дому здравља и изразио уверење да ће нови ултра звук служити општем добру.

Свечаном чину примопредаје присуствовали су и представници локалне самоуправе, Стана Марковић, председница Скупштине, Едиб Кајевић, члан општинског већа и Станко Кијановић, заменик председника општине, који је такође, изразио задовољство што ће пацијенти имати бољу здравствену услугу:

„Крајем прошле године ми смо определили буџетска средства за Дом здравља јер препознајемо сталну потребу и пацијената и лекара за квалитетнијоом дијагностиком и вишим нивоом лечења. Наше грађане не треба ни да занима административна подела на Дом здравља и Болницу, већ ефикасна и квалитетна здравствена заштита, рекао је Кијановић и подсетио да је локална самоуправа само усмерила и уложила средства пореских обвезника у здравство као област која је свима изузетно важна. Он је обећао да ће локална самоуправа и у будуће радити на унапређењу нашег здравства.

Свечаном чину примопредаје присуствовао је и директор ЗЦ Ужице, доктор Божовић који је најавио нове реформе у здравству а једна од њих је да оснивачи домова здравља у Србији неће бити локалне самоуправе као до сада, већ поново ресорно министарство.

10.Septembar

SVETSKI DAN PREVENCIJE SAMOUBISTAVA

11.Septembar

SVETSKI DAN PRVE POMOĆI

21.Septembar

SVETSKI DAN BORBE PROTIV ALCHAJMEROVE BOLESTI

26.Septembar

SVETSKI DAN KONTRACEPCIJA

29.Septembar

SVETSKI DAN SRCA

O Nama

Ulica Rajka Divca 2, 31300 Prijepolje
telefon: +381-33-711-186
fax: +381-33-711-186

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dom Zdravlja Prijepolje

Aktuelnosti

Prikaži:Počeli radovi na ugradnji novih kotlova...

 

Prikaži:Novi ultrazvuk predat na upotrebu...

 

Prikaži:SEOSKE AMBULANTE POD NOVIM KROVOM...

Prikaži:PREDAVANjE O RANOM OTKRIVANjU DIJABETESA...

Budimo u kontaktu